Defibrillaattorin käyttökoulutus

Defibrillaattorin käyttökoulutuksessa opit käyttämään maallikoille suunnattua, neuvovaa defibrillaattoria. Koulutuksen yhteydessä opit tunnistamaan elvytystarpeen, tekemään hätäilmoituksen, kertaat painelu-puhalluselvytyksen ja opit käyttämään maallikkodefibrillaattoria osana painelu-puhalluselvytystä.

Koulutus sopii erittäin hyvin henkilöille joilla ei ole aikaisempaa kokemusta defibrillaattorista tai henkilöille joilla on tarve päivittää tai kerrata aikaisemmin opittuja tietoja ja taitoja. Koulutuksesta vastaavat koko ajan päätyökseen ensihoitotyötä tekevät, hoitotasolla työskentelevät sairaankuljettajat ja sairaanhoitajat.

Kurssin vakiosisältö on seuraava:

 • Elvytystarpeen tunnistaminen
 • Hätäilmoituksen tekeminen
 • defibrillaattorin käyttö yhdistettynä painelu-puhalluselvytykseen
 • Defibrillaattorin toimintaperiaatteet

Kurssin kesto: 2 oppituntia (á 45 min)
Hinta: 420 euroa/ryhmä. 

Lataa ryhmäkurssi esite tästä: Defibrillaattorin käyttökoulutus 2 tuntia

Kurssitilaukset, tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Oletko kiinnostunut muista ensiapukursseistamme? Lue lisää ensiapukurssi tarjonnastamme

Tavoitteenamme on ensiapuvalmiuksien ja hätäensiavussa tarvittavien tietojen ja taitojen opettaminen käytännön läheisesti asiakkaan omissa tiloissa intensiivisesti oman ensiapukouluttajan avulla. Defibrillaattorin käyttökoulutuksessa opit käyttämään maallikoille suunnattua, neuvovaa defibrillaattoria. Koulutuksen yhteydessä opit tunnistamaan elvytystarpeen, tekemään hätäilmoituksen, kertaat painelu-puhalluselvytyksen ja opit käyttämään maallikkodefibrillaattoria osana painelu-puhalluselvytystä.

Koulutus sopii erittäin hyvin henkilöille joilla ei ole aikaisempaa kokemusta defibrillaattorista tai henkilöille joilla on tarve päivittää tai kerrata aikaisemmin opittuja tietoja ja taitoja. Koulutuksesta vastaavat koko ajan päätyökseen ensihoitotyötä tekevät, hoitotasolla työskentelevät sairaankuljettajat ja sairaanhoitajat. Kouluttajamme ovat SPR:n hyväksymiä Ensiavun- ja terveystiedon kouluttajia (ETK).

Kouluttajamme ovat kouluttaneet mm. yrityksiä eri toimialoilta, esim. teollisuus, sähkö, palvelu, toimisto, sekä erilaisia hoitolaitoksia ja niiden henkilökuntaa. Räätälöimme kurssien sisällön huomioiden työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit.

Kurssin vakiosisältö on seuraava:

 • Elvytystarpeen tunnistaminen
 • Hätäilmoituksen tekeminen
 • defibrillaattorin käyttö yhdistettynä painelu-puhalluselvytykseen
 • Defibrillaattorin toimintaperiaatteet

Tarjoammekin nyt mahdollisuuden oppia perustiedot ja -taidot defibrillaattorin käyttöön. Tarjoamamme koulutuspaketti on kestoltaan 2 oppituntia ja koulutus tapahtuu asiakkaan omissa tiloissa.

Kurssin kesto: 2 oppituntia (á 45 min)
Hinta: 420 euroa/ryhmä. 
Lisäksi kouluttajan matkakulut veloitetaan valtion matkustussäännön mukaisesti.

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. Kela korvaa työnantajalle/yrittäjälle sairausvakuutuslain perusteella ensiapuvalmiuden ylläpidosta aiheutuneet tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset. Tällaisia kustannuksia ovat mm. työnantajan palveluksessa oleville työntekijöille järjestetyn ensiapukoulutuksen kustannukset.

 • Edellytyksenä, että organisaatiolla on työterveyshuolto järjestettynä
 • Todetut tarpeet on kirjattu toimintasuunnitelmaan
 • Ensiapukouluttajalla tulee olla ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus (ETK)
 • Korvaus on enimmillään 60 %, kuitenkin vuotuisen enimmäismäärän puitteissa ja KELAN tekemän päätöksen mukaan.
 • Työnantajat hakevat korvausta 6 kk:n kuluessa tilikauden päättymisestä
 • Yrittäjät hakevat korvauksen 6 kk:n kuluessa laskun maksusta

Suomen Ensiapukoulutus Oy:n kouluttajilla on ensiavun ja terveystiedon kouluttajakoulutus, ETK. Ensiapukurssimme täyttävät kelan vaatimukset.

Lisää tietoa korvausten hakemiseen voit kysyä kelalta.

Kaikki kurssitilaukset voit tehdä yhdestä numerosta valtakunnallisen kurssivaraamon kautta kaikkialle Suomeen helposti saman yhteyshenkilön kautta.

Voit tehdä kurssitilauksen myös sähköpostilla

 • Ilmoita minkä kurssin haluat tilata
 • Päivämäärä milloin haluat, että kurssi järjestetään
 • Kurssin aloitus ja lopetus ajankohdat
 • Kurssipaikka, osoite sekä yhteyshenkilön puhelinnumero
 • Tilaajan yhteystiedot sekä laskutusosoite

Paluuviestinä saat vahvistuksen kurssitilauksesta josta voit tarkistaa tilauksen tiedot. Kouluttajamme soittaa tilaajan yhteyshenkilölle lähempänä kurssipäivää käytännön asioihin liittyen.

Peruutusehdot:

Tilaus on sitova. Tilauksen voi perua kustannuksitta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuspäivää. Tämän jälkeen tulevista peruutuksista veloitamme 50 % tilauksen summasta. Jos tilauksen perumisesta ei etukäteen ilmoiteta, veloitamme koko maksun.

Tilaa kurssi tai ilmoittaudu

Valtakunnallinen kurssivaraamo:
puh. 010 5251 260 
e-mail: kurssille@suomenensiapukoulutus.fi
Kysy lisätietoa tai jätä yhteydenottopyyntö tästä

Tilaa uutiskirjeemme tästä: Uutiskirje
Siirry kurssikalenteriin: Koulutushaku

Suorita Hätäensiapukurssi 4h verkkokurssina

Lue lisää