Ratatyöturvallisuuskoulutus (Turva)

WEBINAARIKOULUTUS

Ratatyöturvallisuuskoulutus (Turva) tähtää turvalliseen työskentelyyn, tietoon ja liikkumiseen rautatiealueella. Koulutuksesta saa pätevyyden, jota edellytetään kaikissa Väylän tilaamissa ja hyväksymissä ratatöissä. Pätevyyden haltija tulee olla myös silloin, kun työtehtävät kohdistuvat rautatiejärjestelmän turvallisuuteen tai rautatieliikenteen ohjaukseen liittyviin rakenteisiin tai järjestelmiin.

Ratatyöturvallisuuskoulutuksesta saa perustiedot rautatiejärjestelmistä sekä niiden ohjeistuksista. Koulutus järjestetään yhteistyössä SAT koulutuspalveluiden kanssa, eikä osallistumisedellytyksenä vaadita aiempaa osaamista ratatyöstä.

Väylävirasto muutti Ratatyöturvallisuuspätevyyden voimassaoloa

Vuoden 2022 voimaan astuneen muutoksen myötä Ratatyöpätevyyskortti on voimassa viisi (5) vuotta myöntämispäivästä. Ennen muutosta (ennen vuotta 2022) suoritetuissa pätevyyksissä voimassaolo jatkuu viidennen vuoden loppuun saakka. Radanpidon koulutuksia päivitettiin samassa yhteydessä. Lue lisää päivityksestä >>

Katso sivun alareunasta lähiviikkojen tarjonta!

Koulutuksen hinta 249,00 € + alv /osallistuja.

Ratatyöturvallisuuskoulutusesta (Turva) voidaan myöntää yksi kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä Traficomin rekisteriin. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).  Ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi (5) vuotta.

Ratatyöturvallisuuskoulutus omalle ryhmälle

Asiantuntijamme auttavat järjestämään juuri teille parhaiten soveltuvan koulutuksen! Ota yhtettä:

Webinaaritoteutukset  (klikkaa päivämäärää)

Saat ohjeet Ratatyöturvallisuuskoulutukseen (Turva) osallistumiseen kurssivahvistuksen yhteydessä. Sinulla tulee olla  tietokoneessasi toimiva kamera ja joku seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, uusin Firefox- tai Chrome-selain. Huomioithan, että saman yhteyden takana ei voi olla useampi henkilö.

 

Ratatyöturvallisuus (Turva) – koulutuksen sisältö:
Koulutus toteutetaan yhteistyössä SAT koulutuspalveluiden kanssa.
Ratatyöturvallisuuspätevyys on voimassa viisi (5) vuotta myöntämispäivästä.

 • Rataverkon hallinta ja viranomaiset
 • Rautatiejärjestelmän erityispiirteet ja vaaratekijät
 • Rautatiejärjestelmän peruskäsitteet
 • Sijainnin määrittely
 • Rautatiealueella tehtävä työ
 • Laiturityö
 • Työkoneet rautatiealueella
 • Perehdytys sähkörataan
 • Toiminta vaara- ja onnettomuustilanteissa
 • Koulutuksessa kerrataan yleiset, kaikilla työmailla pätevät työturvallisuusperiaatteet
 • Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan kirjallisen kokeen läpäisy

Kohderyhmä: koulutus soveltuu henkilöille ilman aikaisempaa kokemusta, jotka työskentelevät radan välittömässä läheisyydessä. Soveltuu myös osakoulutuksena kuljettajan ammattipätevyysmerkintään, mikäli koulutuksen nimessä on varattaessa (turva) -pääte.

Kesto: 1 päivä (8 tuntia)

 

Ilmoittaudu kurssille:

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kurssin ajankohta, johon haluat osallistua, kaupunki, jossa kurssi järjestetään, osallistujien nimet, ilmoittajan yhteystiedot sekä laskutustiedot.

Vahvistus kurssille pääsystä lähetetään sähköpostin välityksellä.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi perua kustannuksitta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuspäivää. Tämän jälkeen tulevista peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Jos poisjäännistä ei etukäteen ilmoiteta, veloitamme koko maksun. Osallistujan voi vaihtaa veloituksetta ja vaihtumisesta tulee ilmoittaa Suomen Ensiapukoulutus Oy:lle puhelimitse tai sähköpostilla.

Tilaa kurssi tai ilmoittaudu

Valtakunnallinen kurssivaraamo:
puh. 010 5251 260 
e-mail: kurssille@suomenensiapukoulutus.fi
Kysy lisätietoa tai jätä yhteydenottopyyntö tästä

Tilaa uutiskirjeemme tästä: Uutiskirje
Siirry kurssikalenteriin: Koulutushaku

Suorita Hätäensiapukurssi 4h verkkokurssina

Lue lisää