Sähkötyöturvallisuuskoulutus SFS 6002 teollisuusSÄTKY

WEBINAARIKOULUTUS

Sähkötyöturvallisuuskoulutus SÄTKY täyttää työantajalle kuuluvan työturvallisuuslain (738/2002) 14 §:n mukaisen koulutusvelvoitteen, pohjautuen sähkötyöturvallisuusstandardiin SFS 6002. Koulutustoteutus on suunnattu voimalaitoksissa tai teollisuuden parissa työskenteleville henkilöille. Koulutus syventyy sähköalan työympäristön tuntemiseen ja turvallisiin työskentelytapoihin varmistaen, että turvallisen työskentelyn periaatteet tunnetaan ja niitä osataan käyttää osana jokapäiväistä työtä. Turvalliseen työympäristöön lukeutuvat myös sähkön vaarojen tunteminen, suunnittelun ja toteutuksen erityistarpeet sekä sähkön aiheuttamat tapaturmat.

Koulutus on suunniteltu voimalaitoksissa ja teollisuuden sähkötyöntehtävissä työskenteleville. Jos työskentelet suurjännitelaitteistossa, tutustu SFS 6002 Sätky -koulutukseen.

Kurssin hinta on 479 € + alv 24 % /osallistuja. Hintaan sisältyy postitettu sähköturvakortti. SÄTKY-pätevyys on voimassa viisi (5) vuotta.
Koulutustoteutukset tehdään yhteystyössä Kival Oy:n kanssa. Kouluttaja on Veli Pekka Kumpulainen, kuka on Adato Oy:n auktorisoima sähkötyöturvallisuuskouluttaja.

Jos et työskentele teollisuuden, sinulle saattaa soveltua perinteinen sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus. Tarjonnassamme löytyy sähkötyöturvallisuuskoulutus
webinaarina sekä lähikoulutuksena.

Sähkötyöturvallisuuskoulutuksen SFS 6002 teollisuusSÄTKY – sisältö

 • Miksi SÄTKY – tausta & tavoitteet
 • Yleinen sähkötyöturvallisuus
 • Sähkön vaarat
 • Töiden ja kytkentöjen suunnittelu
 • Kytkentöjen ja töiden toteutus
 • Työt kohteessa
 • Palautuskytkennät
 • Koe, jonka hyväksytty suorittaminen on edellytys SÄTKY-kortin myöntämiselle.

Koulutus täyttää sähköturvallisuuslain 1135/2016 83§ ja sen nojalla noudatettavan standardin SFS 6002:2015 liitteen X.9 vaatimukset sähkötyöturvallisuuskoulutuksesta.

Läpikäytävät teemat:

 • Sähkön aiheuttamat vaarat ja niiltä suojautuminen
 • Sähkötyöturvallisuutta koskevien keskeisten säädösten periaatteet
 • Säädösten mukaisten vastuuhenkilöiden tehtävät
 • Standardin SFS 6002 asema
 • Standardin SFS 6002 sisältö soveltuvin osin.

Koulutuspäivänä hyödynnetyt materiaalit on koottu osallistujille jaettavaan Suurjännitelaitteistojen sähkötyöturvallisuus -käsikirjaan.

Kohderyhmät: Esimerkiksi työnjohdon, käyttötoiminnan, suunnitellun tehtävissä työskentelevät sekä muut sähköalan asiantuntijat

Kesto: 1 päivä (8 tuntia)

Pätevyys: SÄTKY-pätevyys on voimassa viisi (5) vuotta.

Ilmoittaudu kurssille:

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kurssin ajankohta, johon haluat osallistua, kaupunki, jossa kurssi järjestetään, osallistujien nimet, ilmoittajan yhteystiedot sekä laskutustiedot.

Vahvistus kurssille pääsystä lähetetään sähköpostin välityksellä.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi perua kustannuksitta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuspäivää. Tämän jälkeen tulevista peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Jos poisjäännistä ei etukäteen ilmoiteta, veloitamme koko maksun. Osallistujan voi vaihtaa veloituksetta ja vaihtumisesta tulee ilmoittaa Suomen Ensiapukoulutus Oy:lle puhelimitse tai sähköpostilla.

Tilaa kurssi tai ilmoittaudu

Valtakunnallinen kurssivaraamo:
puh. 010 5251 260 
e-mail: kurssille@suomenensiapukoulutus.fi
Kysy lisätietoa tai jätä yhteydenottopyyntö tästä

Tilaa uutiskirjeemme tästä: Uutiskirje
Siirry kurssikalenteriin: Koulutushaku

Suorita Hätäensiapukurssi 4h verkkokurssina

Lue lisää