Pölynhallintakoulutus

TILAUSKOULUTUS 

LUOKKAHUONEKOULUTUS | WEBINAARIKOULUTUS

Rakennusalalla pöly ja pölypartikkelit ovat suurin yksittäinen terveyshaitta, jota ei voi aina havaita paljain silmin. Pölynhallinta koulutus valmistaa opiskelijansa tunnistamaan pölyn vaaroja ja haittoja sekä toteuttamaan erilaisia pölynhallinta – ja torjumisratkaisuja. Terveyshaittojen ja työturvallisuuden lisäksi, pölynhallinta on työmailla myös laatutekijä. Koulutus voidaan kohdentaa tiiviimpänä neljän (4) tunnin kokonaisuutena tai kahdeksan (8) tunnin kokonaisuutena työntekijöille, työnjohdolle ja asiantuntijoille.

Työntekijöille suunnatussa toteutuksessa tutustutaan terveysriskeihin, laitetuntemukseen ja niiden huoltoon, osastointiin, paine-eron merkitykseen, suunnitelmien sisäistämiseen, paloturvallisuuteen, toimintaan ongelmatilanteissa, viestintään, raportointiin sekä ylläpitoon ja osastoinnin siirtämiseen.

Työnjohdolle suunnatussa toteutuksessa keskitytään riskien ja vaarojen arviointiin, pienimuotoisiin suunnitelmiin ja niiden muutoksiin, laitetuntemukseen, suojausmenetelmiin, kaluston mitoitukseen, työnohjaamiseen, ylläpidon ohjaamiseen, laadunvalvontaan, raportointiin, viikkopalaverien toteuttamiseen ja pölynhallinnan aikatauluttamiseen työvaiheittain.

Asiantuntijoille suunnatussa toteutuksessa valmentaudutaan työmaan pölynhallinnan kokonaisriskienarviointiin, laki ja viranomaismääräyksiin sekä ohjeistuksiin, pölynhallinta suunnitelmaan, aikataulutukseen työvaiheet huomioiden, projektin- ja nimettyjen resurssien hallintaan, kaluston mitoitukseen, laitetuntemukseen, suojausmenetelmiin, rakennuttajan vaatimusten tuntemukseen, tunnistamiseen ja viestintään (sisäinen ja ulkoinen). Lisäksi opitaan soveltamaan käytäntöön suojausmenetelmiä, niiden luokkia, ohjeistuksia ja niitä määrittäviä asetuksia, lakia ja määräyksiä.

Ramirent Logo Alternative Office 200x68Tilauskoulutus, pyydä tarjous! Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ramirentin kanssa. Hyväksytystä suorituksesta toimitetaan yritykselle yhteisötodistus.

Ryhmäkoulutuksissa huomioidaan toimiala, yrityksen yksilölliset tarpeet ja olosuhteet sekä tapaturmariskit. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan, Suomen ensiapukoulutuksen tai Ramirentin koulutuspaikoissa ympäri Suomen valitsemananne ajankohtana. Koulutamme myös ulkomailla. Yrityskohtainen koulutus voidaan toteuttaa myös verkkokoulutuksena.

Pölynhallintakoulutuksen sisältö:

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ramirentin kanssa

  • Miksi pölynhallintaa tehdään? Pölynhallinan tarpeellisuus
  • Laki, viranomaismääräykset ja -ohjeet
  • Kvartsi ja  http-arvo
  • Pölyhiukkasten koon merkitys
  • Pölynhallinnan menetelmät
  • Pölynhallinnan suunnittelu ja kalusto
  • Siivous ja laadunvalvonta
  • Lisäksi suunnitelmien laadinta toteutetaan 8 tunnin koulutuksissa

Kohderyhmät: työntekijä- ( 4 tuntia), työnjohto-  (8 tuntia) ja asiantuntijaryhmät (8 tuntia)

Kesto: 8 tuntia työnjohto ja asiantuntijaryhmät ja 4 tuntia työntekijäryhmät

Pätevyys: Hyväksytystä suorituksesta toimitetaan yritykselle yhteisötodistus

Ilmoittaudu kurssille:

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kurssin ajankohta, johon haluat osallistua, kaupunki, jossa kurssi järjestetään, osallistujien nimet, ilmoittajan yhteystiedot sekä laskutustiedot.

Vahvistus kurssille pääsystä lähetetään sähköpostin välityksellä.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi perua kustannuksitta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuspäivää. Tämän jälkeen tulevista peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Jos poisjäännistä ei etukäteen ilmoiteta, veloitamme koko maksun. Osallistujan voi vaihtaa veloituksetta ja vaihtumisesta tulee ilmoittaa Suomen Ensiapukoulutus Oy:lle puhelimitse tai sähköpostilla.

Tilaa kurssi tai ilmoittaudu

Valtakunnallinen Kurssivaraamo:
puh. 010 5251 260 
e-mail: kurssille@suomenensiapukoulutus.fi
Kysy lisätietoa tai jätä yhteydenottopyyntö tästä

 

Tilaa uutiskirjeemme tästä: Uutiskirje
Siirry kurssikalenteriin: Koulutushaku

Suorita Hätäensiapukurssi 4h verkkokurssina

Lue lisää